120609 Hjortängen

Dagbok från skogen med och utan kamera

20120609

Så många gånger som jag har tagit på mig kamoflagekläder och gått ut i skogen för att se om jag kunde få någon bild av Kronhjortar i dagsljus. Det är så sällan det lyckas.

Mycket ska stämma, vinden ska vara rätt, och så ska jag smyga genom skogen utan att de märker att jag kommer. Minsta rörelse får hjortarna att reagera och bli vaksamma. Sen ska de finnas på den plats som jag har tänkt mig...... det är verkligen inte alltid som det inträffar som jag har tänkt mig, så därför är det alltid en helt fantastisk känsla att se hjortarna på nära håll just på den plats som jag har funderat ut att de ska finnas på.

Denna eftermiddag stämde allt, vinden var rätt, jag lyckades smyga mig fram till ängen där jag hade tänkt mig att de skulle finnas. Jag kunde till och med krypa långt in på ängen utan att de märkte att jag var där. Hjortarna gick lugnt och betade i det höga gräset. Jag kunde studera dem länge innan jag började fotografera. Kameraljudet fick dem direkt att reagera, så jag fick inte så många bilder innan de sprang in i skogen, men jag är verkligen nöjd med denna hjortbild.

Klicka på bilden så kommer Du

tillbaka till Björkebodas hemsida