140502 En god morgon

Dagbok från skogen med och utan kamera

20140502

Vaknar tidigt nu när solen äntligen kommer över horisonten vid sextiden på morgonen. Det första jag gör är alltid att kolla ifall det finns några djur som betar på ängen vid sidan om hästhagarna.

Denna morgon stod det tre fina Rådjur i kanten och värmde sig i solens första strålar. Kall vårmorgon med lite frost i gräset. Hämtar kameran för att försöka få en bild på dem, men kameran vill bara fokusera på nyutslagen bokskog och blommande Tjörnebuskar.

Har en ny kamera, och har ännu inte riktigt blivit kompis med den, så jag klär på mig snabbt och smyger ut i skogen för att få mina bilder på Rådjuren.

Mängder av torra kvistar på marken gör att det är svårt att smyga, så jag försöker bara så gott det går. Inser att Rådjuren säkert har försvunnit när jag kommit ut ur skogen, men till min förvåning går de fortfarande och betar i gräset när jag kommer fram. Dock har jag inte ens kameran framme, eftersom jag var så säker på att de inte skulle vara kvar. Är tydligen bättre på att smyga än vad jag tror.

När jag missat rådjursbilden, så tänkte jag ta bilder på fina bokskogen istället, hörde en kvist som bröts och såg en stor flock Kronhjortar springa inne i bokskogen. Ännu har det inte blivit så tätt bland grönskan så man inte kan se genom skogen. Hjortarna är mästare på att göra sig osynliga, men när de kommer i sådana här stora flockar (ca 30 djur denna gång) är det inte så svårt att se dem.

En mycket god morgon trots halvdana bilder. Får ta mig tid att träna med nya kameran.

Klicka på bilden så kommer Du

tillbaka till Björkebodas hemsida